23 januari 2010

Veel gestelde vragen

Wat is stichting Rino?

De stichting Rino wordt georganiseerd door natuurkundestudenten aan de universiteit van Leiden. De studenten reizen het hele land door om voor middelbare schoolklassen Freezing Physics te demonstreren. Het doel is de jongeren te enthousiasmeren en te interesseren voor de natuurwetenschappen door middel van buitengewone en spectaculaire proeven mèt uitleg.

Waar vind ik de Algemene Voorwaarden?

De Algemene Voorwaarden van Stichting Rino kunt u vanaf deze website downloaden:

Algemene voorwaarden Stichting Rino

Deze voorwaarden gelden uiteraard als aanvulling op de wetten en regels die er voor Nederlandse stichtingen bestaan.

Hoe lang duurt Freezing Physics?

Een enkele presentatie duurt zo’n 45 minuten en past goed in de meeste lesroosters. Zie ook de voorbeeldplanning hieronder.

Hoe boek ik een demonstratie van Rino?

Als u (al) geregistreerd bent kunt u gebruik maken van het inschrijfformulier op inschrijven.stichtingrino.nl om van tevoren een dag te reserveren.

Als u nog niet geregistreerd bent kunt u het beste een email sturen met uw wensen. Om het proces te bespoedigen, ontvangen we graag de volgende informatie:

• Uw naam en die van uw school/vestiging of organisatie
  • Contactgegevens zoals post- en bezoekadres, telefoon en email
  • Een aantal voorkeursdata voor een of meerdere bezoeken
  • Informatie over het verwachte publiek (welke klassen)
  • Of u met onze eisen & benodigdheden akkoord gaat

Wat zijn de kosten van een demonstratie

De standaardprijs voor scholen is €270,-. Hiervoor krijgt u 3 presentaties. Elke extra presentatie kost €20,- met een maximum van 5 presentaties per dag. Voor overige demonstraties kunt u het beste contact opnemen met Rino.

Hoe werkt jullie planning?

Wij maken gebruik van een systeem waarbij reserveringen op volgorde van binnenkomst worden behandeld. Er zijn in het algemeen voldoende dagen om toch iedereen te kunnen plaatsen in de gewenste periode; mocht dit niet lukken dan zal er samen met de school naar een oplossing gezocht worden.

Hoe kunnen de demonstraties het beste in een lesrooster gepland worden?

Het is wenselijk om deze zo goed mogelijk in het lesrooster te passen. Een enkele presentatie past in een lesuur en een tweede kan vrijwel aansluitend plaatsvinden. Na twee shows is een pauze wel prettig om wat uitgebreider op te ruimen en even rust te houden. Een voorbeeld van een dagplanning dat goed past in een lesrooster kunt u hieronder bekijken:

les tijd activiteit
1 08:30
2 09:20 Aankomst (voor 9:40); materiaal uitladen & installeren
3 10:10 Freezing Physics #1 voor klas A
11:00 pauze
4 11:20 Freezing Physics #2 voor klas B
5 12:10 Freezing Physics #3 voor klas C (12:20—13:10)
13:00 pauze
6 13:30 Freezing Physics #4 voor klas D
7 14:30 Freezing Physics #5 voor klas E
8 15:10 Materiaal opbergen, vertrek

Hierin zit verwerkt:

• de aankomsttijd (afhankelijk van de reistijd vanuit Leiden);
  • de benodigde tijd voor het opbouwen (>30 minuten);
  • de tijdsduur van een presentatie (50 minuten);
  • het aantal presentaties in te plannen (maximaal 5);
  • de benodigde tijd tussen twee presentaties (>10 minuten);
  • het lesrooster van de school.

Wat zijn de eisen en benodigdheden?

Rino brengt bijna alle benodigdheden voor een demonstratie met zich mee. Wij vragen slechts:

• een stopcontact
  • een stevig tafeloppervlak (demonstratietafel, ongeveer 3m2)
  • een ventileerbare ruimte
  • groepen met maximaal 40 leerlingen
  • gastvrijheid van de school en een enthousiast publiek!
  • Specifieke informatie vindt u in onze Algemene Voorwaarden.

Wat is het maximum aantal demonstraties?

Onze vaten (2×30 liter) bevatten voor maximaal 5 demonstraties aan vloeibare stikstof, dus 5 per dag. (Uitzonderingen of meerdaagse bezoeken zijn niet uitgesloten.)

Voor welke klassen is Freezing Physics geschikt?

Freezing Physics is in principe voor alle klassen geschikt. De studenten van Rino hebben ervaring met verschillende soorten publiek.