26 maart 2018

Doelstellingen

Het is de voornaamste doelstelling van Stichting Rino om mensen, en dan vooral middelbare scholieren, te enthousiasmeren voor natuurkunde en wetenschap in het algemeen. We bereiken dit doel vooral met onze show “Freezing Physics”.  

Freezing Physics is een wetenschapsshow met voornamelijk natuurkundige elementen die wordt opgevoerd door twee enthousiaste studenten van Stichting Rino. Met deze proefjes zal het publiek enthousiast gemaakt worden over de natuurwetenschap.  De show duurt ongeveer één lesuur en wordt voornamelijk op middelbare scholen uitgevoerd. Voor een showdag zijn in totaal drie studenten nodig omdat het publiek na afloop van de show ijs krijgt dat gemaakt is met vloeibaar stikstof.   

Freezing Physics is in 2022-2023 ongeveer 50 keer uitgevoerd met gemiddeld 150 scholieren per showdag. Dit komt neer op een bereik van 7.500 leerlingen. Freezing Physics is dus de voornaamste manier van Stichting Rino om aan de algemene doelstellingen te voldoen.  

Naast de schoolshows op middelbare scholen levert Stichting Rino ook speciaal aangepaste shows voor andere evenementen zoals basisschoolshows in België, theatershows en marktstands.